Sunday, October 31, 2010

Matonkudontaa

Olen pitkään (siis pikkulapsesta asti) halunnut oppia kutomaan kangaspuilla. Tänä syksynä tajusin että voisihan tuota käydä vaikka kurssilla, ja lähdin sitten Pirkanmaan Kotityön järjestämälle kankaankudonnan peruskurssille Verkarannan taitopajassa. Mainostan että siellä järjestetään paljon muitakin kiinnostavia kursseja, niistä ei vain kuule koska niiden mainokset on piilotettu yhdistyksen omaan lehteen ja Verkarannan nettisivuille.

Kurssilla oli ensin teoriaosa jossa sai kyllä myös käytännön opastusta ja harjoitusta kangaspuiden kokoamisessa, loimen luonnissa ja rakentamisessa. Sitten saimme kukin kolme kudontapäivää, joilla tehdä mitä huvittaa. Itse olin saanut kaverilta matonkuteita, joten aioin käyttää ne loppuun. Matto ei ole ihan valmis vielä, viimeinen kudontapäiväni on huomenna, mutta tältä se näytti lauantaina:Ei hullumpaa ensikertalaiselta, vaikka itse sanonkin! (En kommentoi miten monta kertaa kuvioraidat piti purkaa ja tehdä uusiksi.)

Briefly, I went to a weaving course and learned how to wind a warp, set up for weaving, and now I'm making my first rag rug ever, and am very happy about it - even if the first pattern stripe had to be re-woven about 10 times.

No comments: